ZF 24

Efectul Ford: terminalul Gefco din Craiova a ajuns să reprezinte un sfert din businessul companiei

Christophe de Korver, director general al Gefco România
Una din principalele probleme pe care le-am întâlnit în Craiova a fost recrutarea de personal calificat. Alro şi Ford sunt clienţi dificili pentru că sunt companii mari, au standarde şi aveam nevoie de personal calificat pentru aceste operaţiuni.

Christophe de Korver, director general al Gefco România Una din principalele probleme pe care le-am întâlnit în Craiova a fost recrutarea de personal calificat. Alro şi Ford sunt clienţi dificili pentru că sunt companii mari, au standarde şi aveam nevoie de personal calificat pentru aceste operaţiuni.

Autor: Bogdan Alecu

25.09.2013, 00:08 32
Operatorul logistic Gefco România, controlat de compania feroviară de stat a Rusiei (RZD), a câştigat contracte cu Alro Slatina şi cu furnizori ai Ford, astfel că terminalul din Craiova construit anul trecut de Gefco a ajuns să genereze 25% din businessul de 42 mil. euro.
 
„Atunci când ai şapte centre, iar unul dintre acestea reprezintă un sfert din business contează foarte mult. La început centrul nu a fost prea mare deoarece s-a concentrat mult asupra Ford, iar acum ne-am extins colaborarea şi cu Alro Slatina şi colaborăm şi cu alte companii din zonă cum sunt furnizorii de prim rang ai Ford“, a spus Christophe de Korver, director general al Gefco România.
 
Contractul dintre Gefco România şi Ford a început din 2010, cu servicii de transport şi distribuţie pentru vehiculele finite. Terminalul din Craiova este cel mai mare al companiei, urmat de cel din Mioveni (unde este Dacia), de Bucureşti şi Arad. Şeful Gefco România a subliniat că producătorii de componente din zonă au în plan extinderea businessului şi colaborarea şi cu alţi producători alături de Ford. „Aceştia doresc să-şi extindă aria de acoperire atât în România, cât şi spre Cehia, Slovacia şi Ungaria.“.  Cehia şi Slovacia sunt printre marii constructori auto europeni, cu aproape un milion de automobile asamblate anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO