ZF 24

ELCEN a încheiat primul semestru cu un profit brut operaţional de 165 mil.lei, aproape dublu faţă de S1 2016

ELCEN a încheiat primul semestru cu un profit brut...

Autor: Roxana Rosu

19.07.2017, 10:26 141

Societatea Electrocentrale Bucureşti(ELCEN), aflată în insolvenţă începând cu data de 6 octombrie 2016, a înregistrat în primele şase luni ale anului 2017 un profit brut operaţional din activitatea de producere a energiei electrice şi termice în sumă de 165 milioane lei, comparativ cu 90 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

”Activităţile de mentenanţă (întreţinere şi reparaţii) pentru anul curent au fost demarate şi li s-a asigurat finanţarea astfel încât instalaţiile vor fi pregătite pentru a funcţiona în condiţii de maximă siguranţă în iarna 2017-2018”, se mai arată în comunicatul societăţii.

Totodată, ELCEN a obţinut o hotărâre definitivă favorabilă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti prin care s-a constatat calitatea de “consumator captiv” a companiei în relaţia cu furnizorul său de gaze naturale SNGN Romgaz Mediaş.

”În acest context sunt create condiţiile ca Electrocentrale Bucuresti să asigure furnizarea energiei termice către RADET Bucureşti în parametrii calitativi solicitaţi de aceasta din urmă, în beneficiul populaţiei Municipiului Bucureşti, în perioada sezonului rece 2017 – 2018”.

Electrocentrale Bucureşti a încheiat anul trecut cu afaceri de 1,54 miliarde lei şi un profit de 36,8 milioane lei.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat în iunie cumpărarea pachetului de acţiuni de la ELCEN, astfel încât să fie posibilă fuziunea cu RADET, suma necesară acestui proces ridicându-se la 155 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO