ZF 24

eMag îşi face un centru de IT la Craiova

eMag îşi face un centru de IT la Craiova

Autor: Corina Mirea

20.08.2013, 22:03 1944

Magazinul online eMag, cu afaceri de peste 162 de mil. euro în 2012, a deschis în urmă cu trei săptămâni un hub de programare în Craiova, pentru care a recrutat deja şapte oameni.

Până la începutul anului viitor, eMag, al cărui acţionar majoritar este grupul Naspers din Africa de Sud, are de gând să ajungă la 20 de angajaţi în noul sediu de 200 de metri pătraţi, situat lângă showroom-ul deschis în urmă cu trei ani.

Decizia luată de conducerea magazinului ar putea (re)confirma potenţialul „capitalei“ Olteniei în domeniul IT, piaţă pe care până în prezent puţini jucători mari din industrie au intrat, singurele companii cu profil de IT cunoscute prezente în Craiova fiind iQuest, Siveco şi dezvoltatorul de jocuri video Ubisoft.

„Când am început să căutăm oameni nu ne-am gândit că vom deschide un hub în alt oraş, dar firmele de recrutare cu care am lucrat ne ofereau destul de multe CV-uri ale unor candidaţi din afara Capitalei. Am încercat să îi convingem să se relocheze şi când am văzut că sunt reticenţi am zis să mergem noi la ei. Şi cum Craiova este mai aproape de Bucureşti decât Iaşi sau Cluj, decizia a venit în mod natural“, spune Tudor Manea, IT&Software Development Director în cadrul eMAG, care numără în prezent circa 500 de angajaţi.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO