ZF 24

Ernst&Young, Roland Berger şi Deloitte România au sărbătorit în acest an 20 de ani

Ernst&Young, Roland Berger şi Deloitte România au...

Autor: Claudia Medrega

29.12.2012, 14:52 822

Ernst & Young, una dintre cele mai mari firme de consultanţă şi audit,Roland Berger Strategy Consultants, prima companie de consultanţă în management de talie internaţională care a înfiinţat un birou permanent în Bucureşti, în 1992, şi Deloitte, o altă companie recunoscută de consultanţă şi audit, au aniversat în acest an 20 de ani de prezenţă în România.

Ernst & Young şi Deloitte fac parte din aşa-numitul grup Big Four, care mai include companiile de audit şi consultanţă PwC şi KPMG.

În cazul firmelor Big Four prezente în România, auditul reprezintă prin­ci­palul driver al afacerilor, însă firmele s-au orientat şi spre serviciile de consul­tan­ţă fiscală, financiară şi juridică sau spre consul­tanţa pentru restructurare sau pentru accesarea fondurilor europene.

Ernst & Young şi Deloitte au crescut în cei 20 de ani de la echipe de mai puţin de 10 oameni la 400-500 de angajaţi, s-au extins în teritoriu şi şi-au multiplicat semnificativ afacerile.

În România şi Republica Moldova, Ernst & Young are peste 500 angajaţi şi furnizează servicii integrate de audit, fiscalitate, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Ernst & Young are birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

În portofoliul Ernst & Young se află clienţi ca: OMV Petrom, Rompetrol, Enel, CEZ, GDF, E.ON, Erste/BCR, Raiffeisen, Renault, Delphi Corporation.

Ernst & Young are la nivel mondial 167.000 de angajaţi în 700 de birouri din 140 de ţări şi venituri de aproximativ 24,4 mld. dolari în anul 2012. Ca şi firmă globală, Ernst & Young, a decis la 1 iulie 2008 să treacă la un nou mo­del de business care presupune o structură in­tegrată la nivel global.

Deloitte a ajuns în România de la o echipă de cinci oameni, în 1992, la aproape 400 de persoane care oferă în acest moment servicii unui număr de peste 3.000 de clienţi din toate industriile principale. Firma şi-a început activitatea în 1992, cu primul birou deschis la Bucureşti. Serviciile sunt oferite de companiile Deloitte Audit, Deloitte Tax, Deloitte Consultanţă şi Reff şi Asociaţii SCA, cunoscute împreună ca Deloitte România.

Roland Berger Strategy Consultants este una dintre cele mai mari firme de consultanţă la nivel mondial şi cea mai mare de origine europeană. Fondată în Germania în anul 1967, compania are în prezent peste 2.700 de angajaţi  şi 51 de birouri deschise în 36 de ţări. Roland Berger Strategy Consultants a  fost prima companie de consultanţă strategică de management de renume mondial care a înfiinţat un birou permanent în Bucureşti, în 1992.

Roland Berger Strategy Consultants a derulat în cei 20 de ani de prezenţă în România peste 450 de proiecte pe plan local, oferind sprijin pentru mai mult  de 100 de clienţi din toate sectoarele de activitate, pe teme variate precum dezvoltare şi planificare strategică de afaceri, restructurare, reducere de costuri, eficientizare, strategii de marketing, vânzări şi relaţii cu clienţii, optimizarea operaţiunilor şi a activităţilor logistice, fuziuni & achiziţii, integrare post-fuziune, privatizare, audit de business.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO