ZF 24

Este hamburgerul un pericol public? Specialistii spun ca taxa pe viciu nu va avea niciun efect

Este hamburgerul un pericol public? Specialistii spun ca taxa pe viciu nu va avea niciun efect
07.04.2010, 15:29 32

Epoca fast-food-ului a conturat un stil de viata bine definit,inclusiv in Romania. Unii se alarmeaza si spun ca riscam sa devenimo natie de obezi. Guvernul, aflat si in cautare de bani la buget, avenit cu ideea taxei pe fast-food. Este hamburgerul din farfurie unpericol public?

De la inceputul anului, Guvernul a supus dezbaterii publiceproiectul introducerii unei taxe pe viciu, care se referea si laprodusele de tip fast-food. Daca aceasta ar intra in vigoare,influenta asupra comportamentului de consum va fi cat se poate denesemnificativa, sustin specialistii chestionati de BUSINESS Magazin.

"Taxa pe acest tip de produse nu are rolul de a educa, pentruca, in lipsa unor demersuri puternice de educare, orice masurapunitiva nu poate da efectele scontate", sustine profesorulGheorghe Mencinicopschi, directorul stiintific al Institutului deCercetari Alimentare (ICA).

Cititi mai multe despre cate calorii are o shaorma vs un hamburgersi cat de des mananca romanii la fast-food pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO