ZF 24

Europolis vrea sa lanseze un fond de investitii de 400 milioane euro, pentru Romania si alte state

07.10.2009, 16:45 27

Europolis vrea sa lanseze un fond cu o capacitate de investitiide 400 milioane de euro destinat Europei Centrale si de Est,Romania fiind una dintre tarile preferate, acesta urmand sa fieactiv de la jumatate anului 2010, a declarat Thomas Erdmann, membruin conducerea companiei austriece, informeaza Mediafax.

Erdmann a spus, intr-un interviu pentru site-ul PropertyEU, caEuropolis este in proces de formare a unui nou fond in care se vainvesti capital propriu in valoare de 150 de milioane de euro, darcu ajutorul imprumuturilor bancare va avea o capacitate deinvestitii de 400 milioane de euro.

"Europolis va cauta un partener de investitii in fond, darintr-un stadiu mai avansat de formare a acestuia. Vehiculul va fipregatit pentru investitii la mijlocul anului viitor si va avea catinta proiecte de birouri, de retail si logistice din EuropaCentrala si de Est, cu preferinta pentru Polonia, Cehia siRomania", a precizat el.

Compania de investitii controleaza active in valoare de pestedoua miliarde de euro in regiune, reprezentand in special spatii debirouri - 58%, precum si proiecte logistice si de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO