ZF 24

Exclusiv online - Cat costa o consultatie la o clinica privata din Capitala

11.03.2010, 00:00 5123

Cele mai mari clinici private din Bucuresti percep tarife deaproximativ 90-100 de lei pentru o consultatie la un medicspecialist, cat un film si o masa pentru doua persoane la mall,potrivit unei analize a Ziarului Financiar pe baza informatiilorexistente pe site-urile clinicilor.

ZF a analizat cinci operatori de servicii medicale private,Sanador, Medsana, MedLife, Centrul Medical Unirea si EuroclinicHospital & Medical Centers, iar diferentele intre tarife suntaproape inexistente.

Cele mai mari clinici private din Bucuresti atrag sute de mii depersoane platitori cash per serviciu anul, care se adauga laabonamentele pe care clinicile le au cu firmele. MedLife spreexemplu, a avut anul trecut peste 500.000 de persoane platitoricash.

"Noi stabilim tarifele in functie de adresabilitatea mediculuisi a clinicii. In Bucuresti spre exemplu sunt la acelasi nivel, intimp ce in Timisoara sunt mai jos", a spus Mihai Marcu,presedintele Consiliului de Administratie al MedLife.

Marcu adauga faptul ca la nivelul MedLife nu sunt diferente detarife intre consultatiile pe diferite specialitati.

Sergiu Negut, deputy CEO al Centrului Medical Unirea, afirma catarifele se stabilesc in functie de costurile reale implicate(munca medicului, a asistentelor, aparatele implicate, chiriile,etc) dar se tine cont si de "concurenta din piata".

"Pe langa costuri, incercam sa fim atenti unde este piata siconcurenta", a adaugat Negut.

Clinicile private din Romania ruleaza anual afaceri de peste 400mil. euro, cea mai mare parte din piata fiind concentrata inBucuresti.

Cat costa o consultatie:

1. Centrul Medical Unirea - 90 lei - Consult medicspecialist;
2. Euroclinic medical & Hospital Centers - 92 lei - Vizitamedicala medic specialist;
3. Sanador - 100 lei - Consult medic specialist;
4. Medsana - 100 lei - Consultatie medic primar medicinainterna;
5. MedLIfe - 100 lei - Consultatie medicina interna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO