ZF 24

Exclusiv online: Cum poti sa-ti faci cosul de actiuni pe Bursa din produsele pe care le consumi in viata de zi cu zi

Exclusiv online: Cum poti sa-ti faci cosul de actiuni pe Bursa din produsele pe care le consumi in viata de zi cu zi
25.03.2010, 00:00 47

Multe dintre preferintele de investitii ale investitorilor de peBursa se pot "confunda" cu preferintele acestora de consum. Fie caai sau nu timp de analize aprofundate, printre criteriile dealegere a actiunilor in care investesti pot fi produsele sauserviciile pe care le preferi.

De exemplu daca-ti faci plinul de benzina la Petrom (SNP) ai puteaprefera sa investesti pe Bursa in actiuni ale companiei, sau de cenu la Rompetrol Rafinare (RRC), daca benzina kazahilor ti se paremai buna.

Daca iaurturile sau laptele Zuzu sau Fulga sunt pe lista decumparaturi zilnice ale familiei, te poti gandi sa cumperi si nisteactiuni Albalact Alba-Iulia (ALBZ). Sau poate pui in cos puicongelat de la Avicola Buzau (AVZU) ori de la Avicola Calarasi,detinuta de Nutricom Oltenita (NUTE).

Painea este aproape nelipsita din cosul de cumparaturi in fiecarezi. Pe Bursa gasesti actiunile Titan Bucuresti (MPN) si BoromirProd Buzau (SPCU), doi dintre cei mai mari producatori de pe piatade panificatie.

Serviciile bancare se gasesc din belsug pe Bursa. Iti primestisalariul pe contul deschis la BRD, atunci ai la dispozitie actiuniale bancii in care sa investesti, BRD Societe-Generale (BRD). Lafel si pentru clientii fideli ai Bancii Transilvania (TLV) si ceiai Bancii Carpatica (BCC). Comisioanele pe care le platesti la BCRajung in profitul Erste Bank (EBS), banca austriaca fiind de doiani listata si pe Bursa de la Bucuresti.
Si daca ai prins vreo raceala, te doare capul sau nu stai prea binecu sanatatea, negresit ai cumparat macar o data in viatamedicamente de la Biofarm Bucuresti (BIO), Antibiotice Iasi (ATB)sau Zentiva Bucuresti (SCD).

Ti-ai cumparat casa de la Impact Developer&Constructor (IMP),poti sa achizitionezi si actiuni ale companiei la Bursa. Sau poateti-ai construit-o singur cu caramizi de la Ceramica Iasi (CERE) ,Prebet Aiud (PREB) sau Cemacon Zalau (CEON), sau din BCA de laPrefab (PREH).
Iti faci cumparaturile la Cocor Bucuresti (COCR) sau magazinulUnirea din Capitala (SCDM) sau Bucur Obor (BUCU)? Actiunilecentrelor comerciale sunt la dispozitia amatorilor de shopping peBursa.

Iar daca-ti mai raman bani si de vacanta si mergi de 1 mai la mare,s-ar putea sa nimeresti intr-unul dintre hotelurile de la Eforieale THR Marea Neagra (EFO). Cei care merg la tratament la BaileFelix pot cumpara un suvenir pe Bursa, actiunile Turism Felix(TUFE).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO