ZF 24

Extinderea reţelelor de farmacii, analizată la ZF Pharma Summit

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana David

19.09.2013, 20:26 239

Cele mai mari şapte reţele de farmacii de pe piaţa locală au ajuns anul trecut la aproape 1.500 de unităţi, adică 20% din numărul total, şi continuă să se extindă. Numărul de farmacii din oraşe este plafonat prin lege, astfel că pentru a se extinde reţelele trebuie să achiziţioneze alte farmacii. Extinderea reţelelor s-a făcut în detrimentul farmaciilor independente.

Vânzările de medicamente prin intermediul farmaciilor s-au ridicat la 2,3 miliarde de euro, creşterea fiind de aproape 3%.

La câte farmacii ar putea ajunge reţelele în perioada următoare? Care este tendinţa europeană în retailul farma? În ce ţări reţelele au câştigat cel mai mult teren? Care este ponderea produselor nonfarma în vânzările unei farmacii?

Toate aceste subiecte dar şi altele vor fi dezbătute în cadrul celei de a doua ediţii a ZF Pharma Summit 2013, un eveniment care îşi propune să aducă în acelaşi loc, timp de două zile, autorităţile şi cei mai mari jucători din domeniul sănătăţii.

Manageri care gestionează vânzări de medicamente de sute de milioane de euro şi oameni de afaceri care au investit milioane în deschiderea de spitale şi clinici private vor sta la aceeaşi masă cu factorii de decizie din domeniu pentru o dezbatere cu privire la dezvoltarea businessurilor, într-o perioadă în care se încearcă reformarea celui mai sensibil domeniu din economie.

Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul conferinţei http://evenimente.zf.ro/eveniment-zf-pharma-summit13

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO