ZF 24

Farmexpert urca pe locul 2 in distributia de medicamente, cu afaceri de 57 mil. euro in T1

21.05.2009, 10:15 93

Distribuitorul de medicamente Farmexpert a urcat pe pozitia a doua in topul jucatorilor de profil de pe piata locala, dupa ce a inregistrat afaceri de 56,83 mil. euro in primele trei luni, in crestere cu 38% fata de perioada similara a anului trecut, ca urmare a largirii portofoliului de produse si a noilor parteneri, potrivit datelor publicate joi de companie.

Pentru anul 2009 compania, care detine o cota de piata de 11%, estimeaza o cifra de afaceri de 245 de milioane de euro, in crestere de la 195 de milioane de euro inregistrati anul trecut, mentinerea cotei de piata si investitii de peste 4 milioane de euroin deschiderea unei noi platforme logistice in Chitila.

Farmexpert opereaza opt depozite si angajeaza peste 600 de oameni, numarul personalului crescand cu 40 de persoane in cursul anului trecut.

Actionariatul Farmexpert se imparte intre grupul german ANZAG (60% din actiuni) si omul de afaceri Eugen Banciu. Tranzactia prin care germanii au intrat pe piata locala a fost prima din industrie si a mai fost urmata doar de achizitiile facute de Gedeon Richter, care insa au avut o valoare mai mica.

Valoarea pietei farmaceutice locale a fost anul trecut de 1,8 miliarde de euro, in crestere cu 7% fata de anul 2007.

Concurentii Farmexpert pe segmentul distributiei de medicamente sunt Mediplus (parte a A&D Pharma), Relad, Farmexim, Fildas, Polisano, Montero, Europharm Distributie, ADM Farm, Dita.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO