ZF 24

Festivalul Peninsula se mută de la Târgu Mureş

Festivalul Peninsula se mută de la Târgu Mureş

Autor: Laurentiu Cotu

30.01.2013, 13:20 2643

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunţat că începând din acest an Festivalul Peninsula va fi organizat la Cluj, în perioada 18-21 iulie, după ce 10 ani la rând s-a desfăşurat la Târgu Mureş. Ediţia cu numărul XI a celui mai mare festival din România va avea loc pe un teren de 10 hectare, în zona Valea Gârbăului din Cluj-Napoca.

Municipalitatea clujeană s-a angajat să asigure condiţiile necesare desfăşurării festivalului (energie electrică, transport în comun, iluminat public), însă va contribui şi cu o finanţare la organizarea acestuia.

"Primăria Cluj-Napoca va sprijini desfăşurarea festivalului asigurând o locaţie de 10 hectare la Valea Gârbăului, apă, curent, iluminat public, drumuri corespunzătoare, transport în comun, precum şi mediatizare'', a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

"Motivul pentru care am luat această decizie de a muta festivalul la Cluj-Napoca este legat de planurile noastre de viitor. Ne-am dorit să asigurăm viitorul evenimentului şi am găsit în autorităţile din Cluj-Napoca un partener care să pună la dispoziţie o locaţie perfectă pentru a dezvolta Peninsula într-unul din cele mai importante festivaluri din Europa de Est'', a declarat Bodor Laszlo, directorul festivalului Peninsula.

Cel mai mare festival din România, Peninsula, a început în anul 2003 la Târgu Mureş, unde de-a lungul celor zece ediţii a atras peste 400.000 de vizitatori. În cei 10 ani de existenţă, festivalul a inclus şi concertele unor vedete internaţionale precum The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, The Straits, Kasabian, Europe, The Rasmus, Tiesto, ATB, Above and Beyond, Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Nero sau Netsky.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO