ZF 24

Filip & Company a asistat Banca Transilvania în lansarea unui program de obligaţiuni în valoare totală de 1,5 miliarde euro, care printr-o primă emisiune de obligaţiuni sustenabile a atras 500 de milioane de euro

Filip & Company a asistat Banca Transilvania în lansarea...

Autor: Roxana Rosu

11.12.2023, 10:17 156

Casa de avocatură Filip & Company a acordat asistenţă Băncii Transilvania la lansarea unui program de obligaţiuni în valoare totală de 1,5 miliarde euro şi la prima emisiune de obligaţiuni sustenabile din cadrul acestui program, prin care banca a atras de pe pieţele internaţionale 500 de milioane de euro.

Aceasta este prima emisiune de obligaţiuni sustenabile, cu o componentă de social (minim 50%) şi o componentă verde, obligaţiunile fiind admise la tranzacţionare pe Euronext Dublin.

Vânzarea obligaţiunilor a fost coordonată de aranjorii JP Morgan SE, Citigroup Global Markets Europe AG, ING Bank N.V (care a fost şi consultant unic pentru sustenabilitate), iar BT Capital Partners a fost co-manager.

“Banca Transilvania a devenit rapid unul dintre emitenţii români favoriţi ai pieţelor internaţionale de capital şi aceste noi operaţiuni consolidează rezultatele muncii lor din ultimii ani şi dovedesc interesul major al investitorilor pentru produsele acestui emitent. De asemenea, deschiderea spre produsele sustenabile răspunde cererii din piaţă, dar este şi o continuare firească a tradiţiei băncii în susţinerea proiectelor sustenabile, reflectând o viziune solidă spre un model economic mai verde”, spune Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Banca Transilvania în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Olga Niţă (partener), Anca Bădescu (associate), Bianca Gheorghe (associate) şi Raluca Biţă (associate).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO