ZF 24

Finanţele au programat în luna mai licitaţii de titluri de stat în valoare de 4,1 miliarde lei, cu 6,5% sub volumul din aprilie

Finanţele au programat în luna mai licitaţii de...

Autor: Roxana Rosu

02.05.2017, 10:45 56

Finanţele au programat în luna mai licitaţii de titluri de stat pe piaţa internă în valoare de 4,1 miliarde lei, din care un miliard lei prin certificate, cu 6,5% mai puţin decât volumul realizat în aprilie, în timp ce curba randamentelor s-a consolidat, rata de dobândă la titlurile de stat la 10 ani fiind de 3,83%.

De asemenea, pe piaţa monetară ratele de dobândă au continuat să crească săptămâna trecută pe scadenţele foarte scurte: overnight la 0,37%/0,72%, potrivit unei analize realizată de Andrei Rădulescu, senior economic la Banca Transilvania.

Cursul euro/leu a crescut vineri cu 0,10%, la 4,533, iar raportul dolar/leu s-a depreciat cu 0,27%, la 4,1453, la BNR. Bursa a crescut (indicele BET cu 0,6%), pe o lichiditate de 9,2 milioane euro. Per total, piaţa financiară locală a fost influenţată de evoluţiile din pieţele externe şi factorii interni.

În acelaşi timp, statistica INS arată că autorizaţiile de construcţii rezidenţiale au crescut cu 4,5% an/an în martie şi cu 1,9% an/an în T1, ceea ce exprimă premise de consolidare a climatului pozitiv pe segmentul construcţiilor rezidenţiale pe termen scurt, apreciază Andrei Rădulescu.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO