ZF 24

Firmele din IT au fost motorul pieţei birourilor: tranzacţiile au crescut cu 13% în Capitală

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Cristi Moga

11.04.2014, 00:07 568

prop

Suprafaţa de birouri tranzacţionată în primul trimestru al acestui an a crescut atât în Bucureşti, cât şi în oraşele mari din ţară, precum Timi­şoara şi Cluj, în special pe fondul dezvoltării companiilor din sectorul IT&C, care continuă să recruteze mii de angajaţi şi să ocupe noi etaje în centre de afaceri.

Datele preliminare ale con­sultan­ţilor imobiliari ara­tă că în Bucu­reşti au fost tranzacţionate în primul tri­mestru al acestui an spaţii de birouri de 61.000 metri pătraţi, în creştere cu 13% faţă de perioada similară din 2013, în timp ce în ţară avansul a fost de 50%.

„Sectorul de IT&C şi-a dublat activitatea în primul trimestru din acest an în comparaţie cu trimestrul I din 2013. Aceas­tă creştere a venit atât de la compani­ile care şi-au extins spaţiile ocupate în clădirile de clasa A, pentru care putem estima o creştere a businessului, cât şi de la companiile care au continuat să se mute din spaţii de calitate inferioară în spaţii de clasa A“, a declarat Da­niela Popescu, head of research în cadrul firmei Colliers In­ternational.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO