ZF 24

Fiscul a blocat conturile si salariile a 100.000 de romani pentru 108 milioane euro

05.11.2009, 00:00 34

In primele opt luni, peste 68.000 de romani s-au trezit cuconturile blocate de Fisc din cauza ca nu si-au platit impozitelela stat, sumele poprite ajungand la 75,5 milioane de euro, potrivitdatelor comunicate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF) la solicitarea Gandul. Fiscul a apelat si la angajatori pentrua-si recupera banii din salariile datornicilor, in aceasta situatiefiind nu mai putin de 29.000 de rau-platnici care s-au ales cupopriri in valoare de 32,7 milioane euro. Asa au patit atat ceicare nu si-au platit impozitele pe casa, teren sau masina, cat sisoferii indisciplinati sau calatorii prinsi in tren fara bilet, cuamenzi neachitate. Se poate ajunge astfel la poprire chiar sipentru o banala amenda de cateva zeci de lei pentru depasire deviteza.

Cu alte cuvinte, statul a apelat la solutia executarii silite asumelor datorate, in mod similar procedand si bancile, atunci candau de recuperat o restanta. Despre cum a reusit statul performanta de a blocaconturile si salariile a 100.000 de romani cititi pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO