ZF 24

FMI: Declinul economiei globale incepe sa se tempereze. Victoria e insa departe

19.06.2009, 11:07 13

Fondul Monetar International (FMI) ar putea revizui in urcare estimarile de crestere pentru 2010 privind economia globala, semne ale incetinirii ritmului de scadere incepand sa se faca simtite, a declarat directorul general adjunct al FMI, John Lipsky, citat de Reuters.

Intr-un discurs sustinut la o conferinta a oamenilor de afaceri turci, oficialul a atentionat insa ca mai este mult pana sa se declare victoria asupra crizei economice globale, conditiile de pe pietele financiare fiind departe de normalitate iar economia globala aflandu-se inca in recesiune.

"Desi ultimele date ne indica o incetinire a contractiei la nivel global, exista inca o mare nesiguranta cu privire la momentul si ritmul revenirii economiei", a spus Lipsky.

FMI va prezenta o revizuire a estimarilor privind economia globala la 7 iulie. In estimarile anterioare, din aprilie, fondul estima o contractie a economiei cu 1,3% in 2009, urmand ca in 2010 aceasta sa avanseze cu 1,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO