ZF 24

Fondul masiv de pensii al Californiei a pierdut 15 miliarde de dolari în furtuna de pe pieţe bursiere

Fondul masiv de pensii al Californiei a pierdut 15...

Autor: Alex Ciutacu

16.02.2018, 10:00 239

Sistemul Public al Angajaţilor Pensionaţi din California (CalPERS), cel mai mare fond de pensii din Statele Unite a pierdut peste 15 miliarde de dolari în active în timpul scăderii violente a pieţelor bursiere din perioada 26 ianuarie-9 februarie, potrivit Business Insider.

CalPERS a pierdut 15 miliarde de dolari în, reprezentând o scădere de 4,6% a valorii totale a activelor gestionate în portofoliu. Valoarea totală a activelor din portofoliul CalPERS era de 345 de miliarde de dolari în data de 9 februarie, a declarat CIO-ul sistemului de pensii, Ted Eliopoulos în faţa Comitetului de Investiţii din Sacramento.

În încercarea de a proteja rezultatele recente în faţa criticii, Elipoulos a susinut că datorită portofoliului diversificat, fondul a reuşit să piardă mult mai puţin decât alţi administratori de portofolii. Exemplul acestuia a fost faptul că indicele S&P 500 a scăzut cu 8,7% în aceeaşi perioadă. De asemenea, el susţine că era volatilităţii scăzute se apropie de final. „Uitându-ne spre orizontul anului 2018...observăm începutul unei schimbări de trend în piaţă”.

Potrivit Busienss Insider, Eliopoulos a explicat că declinul pieţelor bursiere de până la 10% nu reprezintă ceva ieşit din comun, dacă sunt privite pieţele şi evoluţia lor din punct de vedere istoric.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO