ZF 24

Fondurile de acţiuni au pierdut din avânt: randament maxim de 3,6% în acest an

Fondurile de acţiuni au pierdut din avânt: randament...

Autor: Roxana Pricop

02.05.2013, 20:24 726

Fondul BT Index România ROTX, ce copiază structura indicelui bursier ROTX, este cel mai performant fond de ac­ţiuni cu un randament de 3,66% în primele patru luni din an.

În acelaşi interval indicele pe care îl copiază, ce include evoluţia a nouă companii lichide listate la bursa din Bucureşti, excluzând SIF-urile, a crescut cu 3,71%. Pe locul secund urmează un alt fond de indice, Certinvest BET Index, cu un randament de 2,67%.

Indicele BET reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate la bursă şi a crescut cu 3,65% în primele patru luni.

Pe locul al treilea se situează fondul Omnivest, cu o strategie activă de investiţii, care a crescut cu 2,67% în primele patru luni. Comparativ cu performanţele din primul trimestru, randamentele fondurilor de acţiuni au scăzut din cauza corecţiilor înregistrate de bursă în luna aprilie.

Cele mai afectate de scăderi au fost acţiunile celor cinci SIF-uri. Fondurile care au avut acţiuni la cele cinci SIF-uri în proporţii importante în portofoliu au scăzut cu până la 4,7% în primele patru luni, aşa cum este cazul fondului KD Maximus.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO