ZF 24

FT: Piata imobiliara din Bulgaria, neafectata de criza creditelor

12.11.2007, 12:23 16

Criza internationala a creditelor nu a afectat piata proprietatilor rezidentiale din Bulgaria, care beneficiaza de investitiile realizate de est-europeni, inclusiv romani, precum si de cererea locala tot mai mare, scrie Financial Times.

Interesul investitorilor straini se mentine la un nivel ridicat, intrucat acestia sunt constienti ca Bulgaria este in continuare tara cu cele mai scazute preturi la locuinte din Uniunea Europeana, a afirmat Michail Chobanov, director general la firma bulgara Bulgarian Properties.

Investitorii din Rusia si Romania ii inlocuiesc treptat pe cumparatorii de proprietati imobiliare britanici si irlandezi, primii care au pus coasta Marii Negre si statiunea montana Bansko, din apropierea capitalei Sofia, pe lista destinatiilor internationale de vacanta favorite.

"Limitarea creditarii a avut un impact puternic mai ales asupra SUA si Marii Britanii, in timp ce piata locala a fost dominata in ultimele sase luni in special de investitori din Rusia, Romania, Polonia si Ucraina", a afirmat Rossen Dimov, de la firma londoneza de consultanta imobiliara Rockarch Estates.
Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO