ZF 24

Furir, Pernod Ricard: Whisky-ul e rege în decembrie

Furir, Pernod Ricard: Whisky-ul e rege în decembrie

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.12.2012, 15:11 20

Vânzările Pernod Ricard, companie importatoare de băuturi spirtoase, ajung în luna decembrie la aproximativ cinci milioane de euro, adică 20% din cifra de afaceri, whisky-ul fiind băutura din portofoliul companiei care înregistreză cele mai mari vânzări în luna decembrie. 

“În decembrie whisky-ul este rege. Românii au un apetit crescut pentru whisky în această perioadă. Se vând foarte bine pachetele speciale pentru sărbători (aşa numitele gift packs). Pe de altă parte se înregistrează vânzări bune şi în categoria vodcă sau şampanie”, a afirmat Tudor Furir, managing director al Pernod Ricard România, adăugând că cele mai mari vânzări ale companiei în această perioadă sunt înregistrate de brandul Ballantine’s. 

Pernod Ricard a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 108 milioane de lei (25,4 milioane euro) şi un profit de 2,2 milioane lei, potrivit datelor existente pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Furir spune că firma pe care o conduce aşteaptă în acest an vânzări mai mari cu 5-7% comparativ cu anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO