ZF 24

Gazoductul dintre România şi Bulgaria va intra în funcţiune în iunie, mai târziu decât se estima din cauza dificultăţilor de construcţie

Gazoductul dintre România şi Bulgaria va intra în...

Autor: Marius Oncu

26.03.2014, 17:04 315

Termenul iniţial de finalizare a construcţiei gazoductului a fost iunie 2013.

Interconectorul de gaze naturale cu România a fost întârziat de problemele tehnice întâmpinate la construcţia gazoductului pe sub Dunăre, a spus Stoinev, potrivit unui comunicat postat pe site-ul ministerului.

"Conexiunea este aşteptată să fie în funcţiune în iunie", a declarat ministrul, prezent la conferinţa "Viitorul gazului natural", organizată de Asociaţia Industrială Bulgară.

În ianuarie, operatorul sistemului de transport de gaze naturale, Bulgartransgaz, a anunţat că se aşteaptă ca gazoductul dintre România şi Bulgaria să fie finalizat şi operaţional până la sfârşitul lunii martie, scrie SeeNews.

Ulterior Transgaz, operatorul sistemului de gazoducte din România, a informat că termenul de încheiere a lucrărilor este mijlocul lunii aprilie.

La începutul lunii martie, un secretar de stat din Ministerul Economiei de la Sofia a declarat că Bulgaria va putea importa până la 500 de milioane de metri cubi de gaz natural anual prin interconectorul cu România, folosind doar o treime din capacitate, întrucât partea română nu a finalizat lucrările la o staţie de compresare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO