ZF 24

Georgescu, BNR: Toate bancile au solvabilitatea peste 10%

10.11.2009, 10:51 28

Toate bancile comerciale au nivelul solvabilitatii (indicatorulcare masoara adecvarea capitalurilor proprii in functie deriscurile asumate) peste pragul de 10%, stabilit in primavara incadrul acordului cu Fondul Monetar International, a declarat FlorinGeorgescu, prim-viceguvernator al BNR, in cadrul Forumului BancarRoman, organizat de Finmedia. In septembrie, indicatorul desolvabilitate la nivelul sistemului era de 13,7%, fata de 11,9% inaceeasi luna din 2008.

Prim-viceguvernatorul a aratat ca din septembrie anul trecutbancile comerciale si-au majorat capitalurile proprii cu 468 demilioane de euro, din care 225 de milioane de euro au fost adusedupa incheierea acordului cu FMI, in primavara.

Pe de alta parte, Georgescu a aratat ca bancile care actioneazape plan local ca sucursale ale unor institutii de credit dinUniunea Europeana si-au diminuat anul acesta capitalurile dedotare, inlocuindu-le cu alte surse de finantare, cum suntdepozitele sau liniile de credit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO