ZF 24

Ghenea a cumparat inca un magazin online

12.03.2009, 12:44 27

FiT Distribution, companie de distributie IT controlata de omul de afaceri Marius Ghenea a preluat magazinului www.shopIT.ro, specializat in vanzari de produse IT&C. Magazinul online va opera independent, alaturandu-se celorlalte magazine online din grup: PCfun.ro, ElectroFun.ro si 24PC.ro.

"Achizitia magazinului online ShopIT.ro reprezinta inca o etapa de dezvoltare a diviziei online a companiei FiT Distribution, dupa achizitia de la inceputul acestui an a domeniului 24PC.ro. Toate acestea demonstreaza consecventa planului nostru strategic de consolidare a industriei anuntat inca de la sfarsitul anului 2008. Aceasta strategie de consolidare este cea mai potrivita metoda de a creste in mod sustinut, chiar si intr-o perioada de criza prin care trece acum intreaga economie. Astfel, pe de o parte, fiecare achizitie reprezinta o posibilitate de a reduce costurile de operare la nivelul grupului de comert online, prin realizarea sinergiilor intre diversele magazine online si, pe de alta parte, este o oportunitate de a creste in continuare cota de piata”, a declarat Marius Ghenea, presedintele FIT Distribution.

"Aceasta tranzactie presupune preluarea intregii activitati a ShopIT.ro, atat a interfetei web existente, a logisticii, a bazei de clienti, a tuturor serviciilor post-vanzare pentru clientii existenti ai ShopIT.ro, a angajatilor, cat si a sediului actual, avand posibilitatea de a asigura astfel o continuitate in oferirea de produse si servicii de buna calitate pentru clientii existenti. n plus, magazinul online va beneficia de experienta PCfun/ElectroFun in oferirea de servicii, dar si in asigurarea logisticii, portofoliul de produse si servicii actual al site-ului urmand a fi completat”, a declarat Madalin Durca, director de marketing PCfun.ro.

Magazinul online ShopIT.ro, infiintat in anul 2004, reprezinta unul dintre magazinele online cele mai cunoscute din domeniul e-commerce din Romania. Magazinul a realizat in ultimul an vanzari online de aproximativ 4 milioane dolari, iar ca numar de clienti ai site-ului, s-au inregistrat in total aproape 40.000, fiind astfel printre primele 10 magazine online romanesti specializate in IT&C din ultimii ani.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO