ZF 24

Gigantul ABB, unul dintre ce mai mari producători de echipamente electrice şi industriale, îşi schimbă structura şi va avea patru divizii antreprenoriale

Gigantul ABB, unul dintre ce mai mari producători de...

Autor: Ştefan Stan

05.10.2016, 16:48 217

Incepând de la 1 ianuarie 2017, producătorul de echipamente electrice şi industriale ABB  va fi conturat în patru divizii: Produse Electrice şi Energetice, Robotică şi Mişcare, Automatizare Industrială şi Reţele Energetice. Diviziile vor fi împuternicite ca şi unităţi antreprenoriale  în cadrul ABB, potrivit unui anunţ al companiei.

“De-a lungul ultimilor doi ani, ABB a devenit mai rapidă, mai flexibilă şi mai eficientă. Ne-am îmbunătăţit în mod continuu marjele şi am continuat să consolidăm generarea numerarului. În cel de-al treilea stadiu al Strategiei noastre pentru Nivelul Următor, continuăm să ne construim transformarea de succes şi momentum-ul şi să ne consolidăm poziţia de lider în tehnologia de pionierat şi campion digital global. Cu cele patru business-uri antreprenoriale, simplificate, lider de piaţă, combinate cu “ABB Ability”, răspundem nevoilor clienţilor noştri din sectorul Energiei şi al celei de-a Patra Revoluţii Industriale într-un mod mai focusat şi agil”, a spus Ulrich Spiesshofer, CEO al ABB.

“Spiritul antreprenorial sta la baza modelului nostru de operare viitoare”, a adăugat şeful companiei. “Cele patru business-uri lider de piata, conduse de antreprenori imputerniciti, vor genera valoare pe termen lung, sustinute de catre regiuni pana la nivel de Grup avand la baza programe ca ABB Ability sau nivelul costurilor de G&A.”

ABB a anuntat joi şi un parteneriat de anvergura cu Microsoft, cea mai mare companie de software din lume, in vederea dezvoltarii de solutii digitale pe o platforma clud integrata.

Acest parteneriat va oferi beneficii unice clientilor companiei din domeniul utilitatilor, industriei, transportului & infrastructurii.

Transformarea digitala a ABB va fi condusa de Guido Jouret, un pionier in domeniul Internetului Lucrurilor, care si-a preluat rolul ca si Chief Digital Officer de la 1 octombrie 2016.

ABB Group este o companie elveţiano-suedeză producătoare de echipamente electrice şi industriale. Este unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel global pe piaţa de echipamente şi servicii energetice. Compania este prezentă în aproximativ 100 de ţări şi are 135.000 de angajaţi. În 2015, compania a avut vânzări de 35,5 miliarde de dolari. 

Vedeţi AICI noua structură a companiei

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO