ZF 24

Global Finance: România pierde investiţii în faţa Bulgariei din cauza taxelor şi costurilor mai ridicate

Global Finance: România pierde investiţii în faţa...

Autor: Cristi Moga

26.06.2013, 12:47 502

Ivana Bozjak, partener în cadrul companiei de investiţii Global Finance, afirmă că România a pierdut recent o investiţie în favoarea Bulgariei după ce o companie din industria bunurilor de larg consum a analizat cele două pieţe pentru stabilirea unui hub regional pentru servicii. Într-un final, această companie a ales Bulgaria.

“O companie din industria bunurilor de larg consum a analizat recent Bulgaria şi România pentru stabilirea unui hub regional pentru servicii şi a ales realizarea acestei investiţii în Sofia datorită taxelor mai mici şi costurilor mai reduse cu forţa de muncă. Toate costurile sunt luate în calcul. În ceea ce priveşte chiriile spaţiilor de birouri, chiar şi acestea erau în Sofia mai reduse în Bucureşti deoarece gradul de neocupare era foarte ridicat şi în Bulgaria. Acum acestea sunt cam la acelaşi nivel”, a declarat Bozjak, manager cu origini în Serbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO