ZF 24

Guvernul a aprobat a treia rectificare bugetara din acest an

19.11.2007, 17:06 15

Guvernul a aprobat, luni, a treia rectificare bugetara din acest an, prin care sunt reduse bugetele la mai multe ministere si alocate fonduri suplimentare pentru diferite masuri sociale, precum pensii majorate in agricultura si ajutoare de incalzire, informeaza Mediafax.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a aratat ca prin a treia rectificare bugetara a fost suplimentat bugetul la Ministerul Muncii (cu 814 milioane lei, pentru pensiile majorate ale agricultorilor, plata indemnizatiilor veteranilor de razboi, ajutoare de incalzire a locuintei, alocatii de copii), la Ministerul Internelor si Reformei Administrative (200 milioane lei) si Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

Reduceri ale bugetului au fost operate la Ministerul Mediului (un munis de 150 milioane lei), Ministerul Agriculturii (100 milioane lei), Ministerul Apararii (382 milioane lei), Ministerul Educatiei (435 milioane lei) si Ministerul Economiei si Finantelor (314 milioane lei).

Au fost diminuate sumele aferente creditelor externe la Ministerul Dezvoltarii (cu 285 milioane lei), la Ministerul Internelor (80 milioane lei), Ministerul Mediului (31 milioane lei) si Ministerul Economiei si Finantelor (23 milioane lei).

Vosganian a declarat, sambata seara, ca obiectivul acestei noi rectificari bugetare este de a adapta constructia bugetara la celelalte tinte macroeconomice, cu o reducere a deficitului bugetar de la 2,7 la 2,4% din produsul intern brut.

La rectificarile bugetare din lunile iunie si septembrie, Guvernul a mentinut plafonul de deficit bugetar la 2,7% din PIB, nivel prevazut pentru intregul an. Comisia Europeana a avertizat, insa, ca deficitul va fi de 3,2% din PIB la sfarsitul anului, conform metodologiei europene, daca nu vor fi luate masuri pentru controlul strict al cheltuielilor.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO