ZF 24

Guvernul va interzice cumulul pensiei cu salariul prin lege in procedura de urgenta

15.01.2009, 15:35 1645

Guvernul va promova un proiect de lege prin care va interzice cumulul pensiei cu salariul, act normativ care va fi dezbatut in Parlament in procedura de urgenta, a anuntat premierul Emil Boc, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat ca OUG 230 este neconstitutionala.
"Guvernul are determinarea sa mearga mai departe, pentru a putea sa puna capat acestui dezmat pe ban public. Ce vom face ? Curtea a respins ordonanta pe motiv de forma, spunand ca Guvernul nu avea dreptul sa emita ordonate de urgenta in acest domeniu. Asta inseamna ca, practic, putem merge mai departe pe calea unui proiect de lege supus aprobarii Parlamentului, lucru pe care il vom si face. Vom initia un proiect de lege prin care vom pune capat dispretului fata de banul public, prin care vom interzice la stat cumulul pensiei cu salariul si vom dezbate in procedura de urgenta la Parlament. Guvernul va cere procedura de urgenta la Parlament in vederea aprobarii", a spus Boc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO