ZF 24

Guvernul vrea sa scada cu 30% taxa auto triplata

16.02.2009, 17:58 18

Guvernul ar putea reduce cu o treime taxa auto de inmatriculare a vehiculelor in cazul in care Comisia Europeana isi va da acceptul, aceasta ramanand astfel la un nivel dublu fata de suma perceputa la data introducerii taxei, in iulie 2008.

"Propunerea (facuta Comisiei Europene - n. red.) este inlocuirea actualei valori a taxei, tripla fata de cea din vara lui 2008, cu una dubla fata de valoarea de atunci. Modul de calcul ramane acelasi, doar coeficientii de calcul se modifica. In plus, modificarea coeficientilor ar duce si la cresterea cuantumului de plata pentru masinile non-euro sau cu standard de poluare Euro 1, cazuri in care taxa va creste, dar nu semnificativ", au declarat, luni, agentiei Mediafax, surse ministeriale.

Potrivit acestora, proprietarii de vehicule noi Euro 4 cu cilindree sub doi litri vor fi in continuare scutiti de la plata taxei, ca o masura de sprijinire a industriei auto. Despre cum arata noua taxa auto cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO