ZF 24

Harap Alb a venit la Biblioteca Naţională şi a adus cărţi pentru copii

Harap Alb a venit la Biblioteca Naţională

Harap Alb a venit la Biblioteca Naţională

Autor: Ziarul de Duminica

22.11.2013, 15:00 284

Spatiul Harap Alb inaugurat in fata ludotecii Apolodor din Labrador de la Biblioteca Nationala a Romaniei invita toti copiii si pe copilul din fiecare adult ce-i insoteste pe cei mici sa intre in lumea lecturii si a cartii ilustrate pentru copii.  Impreuna pot sa deseneze inspirati de imaginile expuse, sa rasfoiasca carti ilustrate suedeze si romanesti, sa se joace cu jucarii de plus din cartea suedeza pentru copii in traducere romanesca Eroii din gradina de legume scrisa de Ulf Stark si ilustrata de Charlotte Ramel. Intrarea este libera.

Proiectul Harap Alb este un proiect de colaborare suedezo-roman menit sa creeze un spatiu dedicat cartii ilustrate pentru copii dupa modelul suedez Junibacken dar cu un continut romanesc. In imediata apropiere a spatiului Harap Alb veti putea viziona o prima versiune de macheta a spatiului pe care Asociaţia Harap Alb doreşte să-l construiască.

Inaugurarea spatiului Harap Alb in colaborare cu ludoteca BNR are ca scop pe termen lung sustinerea lecturii de carte ilustrata pentru copii si pe termen scurt constientizarea si activarea publicului tinta pentru acest proiect dar si atragerea de investitori publici si privati.

Asociatia Harap Alb, fondata in 2010, impreuna cu echipa proiectului Harap Alb are ca scop sprijinirea realizarii proiectului Harap Alb dupa modelul suedez si desfasoara proiecte in parteneriat cu Ambasada Suediei la Bucuresti, Asociatia Suedeza a Ilustratorilor si Designerilor de Grafica (Svenska Tecknare), Clubul Ilustratorilor, IKEA Family, Institutul Cultural Roman Stockholm, Universitatea Nationala de Arta din Bucuresti, Libraria engleza Anthony Frost Biblioteca Nationala a Romaniei pentru a mentiona cativa dintre parteneri.

Activitatea Asociaţiei Harap Alb poate fi urmărită pe Facebook, la adresa: www.facebook.com/CasaHarapAlb

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO