ZF 24

Hidroelectrica speră să scape rapid de insolvenţă

Foto Shu

Foto Shu

Autor: Carol Dan

02.03.2014, 21:15 204

Adunarea Generală a Acţionarilor a Hidroelectrica l-a numit vineri ca administrator special al companiei pe Ga­briel Dumitraşcu, şeful direcţiei pri­vatizare din Departamentul pentru Ener­gie, după ce produ­că­torul de energie a rein­trat în insolvenţă mier­curi, 26 februarie, ca urmare a câştigării re­cur­surilor „băieţilor deştepţi“ la decizia de ieşire din insolvenţă a Hidroelectrica din 2013.

Printre atribuţiile ad­mi­nistratorului spe­cial se numără şi pro­punerea unui plan de reorganizare a com­pa­niei aflate în insolvenţă.

„Împreună cu ad­mi­nistratorul judiciar, Euro Insol, vom relua etapa finală a ieşirii din insolvenţă şi, în acelaşi timp, vom pregăti so­cie­tatea pentru relua­rea cu succes a pro­ce­sului de lista­re la bursă (progra­mat pentru luna iunie - n.r.). În pofida momen­telor mai grele prin care trece, Hidro­electrica are o poziţie financiară solidă, active impor­tante şi valoroase şi rezultate foarte bune în ultimul bilanţ, ceea ce mă îndreptăţeşte să asigur că societatea va rămâne integral în pro­prietatea celor doi acţionari, statul român şi Fondul Proprietatea“, a declarat Dumitraşcu.

Administratorul judiciar al Hidro­elec­trica, firma Euro Insol, susţine că va în­cerca să obţină anularea deciziilor de mier­curi ale Curţii de Apel Bu­cureşti care au condus la reintrarea în insol­venţă a companiei, însă după ce instanţa îşi va prezenta motivarea deciziei.

„Vom folosi contestaţia în anulare la Curtea de Apel, care este calea pe care o au la îndemână creditorii. Aceştia nu au fost citaţi de Curtea de Apel la termenul de marţi. Adevăraţii creditori ai Hidroelectrica sunt 12 bănci, care însă nu au fost citate. Instanţa a spus că nu a fost nevoie să fie citate“, a declarat Remus Borza, proprie­tarul Euro Insol.

Hidroelectrica a re­intrat în insolvenţă după ce Curtea de Apel Bucu­reşti a admis re­cursu­rile formulate de tra­derii de energie Alpiq, Energy Holding şi EFT, dar şi de Andritz Hydro, Alro, Elsid Titu şi Direcţia Venituri Buget Local Sector 2, într-o serie de do­sare care privesc intrarea companiei în reorga­nizare, anularea contractelor bi­late­rale, apro­barea tabelului credi­torilor şi ieşirea compa­niei din insolvenţă.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO