ZF 24

Immoeast raporteaza pierderi de 2,67 miliarde euro pentru anul fiscal 2008

20.08.2009, 16:23 11

Immoeast a inregistrat in anul fiscal incheiat in aprilie 2009 o pierdere de 2,67 miliarde euro, fata de un profit inainte de impozitare de 266 milioane euro in anul fiscal precedent, ca urmare a impactului crizei si a administrarii defectuoase de catre Constantia Privatbank, se arata intr-un comunicat al grupului.

De la preluarea managementului de catre noua conducere, in noiembrie, Immoeast a lucrat constant pentru corectarea greselilor si omisiunilor din perioada in care grupul a fost administrat de institutia financiara Constantia Privatbank, din Austria.

"Anul fiscal mai 2008-aprilie 2009 este cel mai dificil din istoria grupului. Motivele sunt masivul declin economic (...) si fraudele cauzate de managementul Constantia Privatbank", potrivit Immoeast.

Pierderea inainte de calcularea dobanzilor si taxelor (EBIT) s-a ridicat la 1,71 miliarde de euro. Un impact negativ l-a avut si reevaluarea in scadere a valorii activelor companiilor asociate, in special Trigranit, cu 367,5 miliarde de euro, un impact negativ de 331,2 milioane de euro rezultat din evolutia cursului de schimb, dar si costuri de 296 milioane de euro din evaluarea instrumentelor financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO