ZF 24

Importatorul Milka şi Poiana şi-a majorat vânzările cu 22% în S1

Importatorul Milka şi Poiana şi-a majorat vânzările...

Autor: Mădălina Panaete

16.11.2014, 13:40 275
Mondelez România, subsidiara locală a grupului ame­rican Mondelez, a terminat primul semestru al acestui an cu o cifră de afaceri de 327 mil. lei ( 73,8 mil. euro), în creş­tere cu 22% faţă de perioada similară a anului precedent, arată calculele ZF pe baza declaraţiilor financiare depuse de com­panie.
 
În aceeaşi perioadă, compania a raportat un profit net de peste 30 mil. lei ( în jur de 6,5 mil. euro), de aproape 12 ori mai mult decât în perioada similară a anului precedent, când Mondelez România a înregistrat un câştig net de 2,6 mil. lei. Profitul din primele şase luni este chiar mai mare decât cel înregistrat pe întreg anul trecut.
 
La începutul acestui an, ZF a scris că Mondelez România a vândut una dintre fabricile pe care le deţinea în Braşov către retailerul german Lidl, tranzacţie estimată de ZF la circa 3-4 mil. euro.
 
Mondelez România, care are aproape 300 de salariaţi, mai deţine fabrica Poiana din Braşov, însă producţia de aici a fost mutată în urmă cu mai mulţi ani în Bulgaria, acolo unde grupul american deţine două facilităţi de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO