ZF 24

În ce zi a săptămânii ating angajaţii cel mai înalt nivel de productivitate

În ce zi a săptămânii ating angajaţii cel mai înalt...

Autor: Adelina Mihai

01.06.2014, 17:02 1141

Productivitatea angajaţilor are cel mai scăzut nivel în după-amiezile zilelor de vineri, ultima zi de lucru din săptămână pentru majoritatea salariaţilor, însă rezultatele unui studiu recent arată că, atât vinerea, cât şi lunea, în intervalul orar 16 – 18 se înregistrează cele mai scăzute niveluri de eficienţă în activitatea angajaţilor.

“Cea mai ocupată perioadă a săptămânii pentru angajaţi se înregistrează marţea, în intervalul orar 10 – 12”, arată rezultatele cercetării “The boss’s guide to workforce happiness”, realizate de compania Viking, parte a grupului Office Depot, furnizor de produse şi soluţii pentru birou.
Rezultatele studiului, prezentate de publicaţia The Telegraph, indică o serie de recomandări pentru liderii din companii, pentru ca “timpii morţi” din activitatea angajaţilor la serviciu să fie folosiţi pentru activităţi de teambuilding, şedinţe organizate pentru a vedea care este statusul unor proiecte sau chiar pentru ca angajaţii să fie lăsaţi să plece acasă cu o oră mai devreme, ca parte a unei aşa-numite  politici de work-life balance (echilibru între viaţa personală şi cea profesională).

Alte variante ar putea fi folosirea acestei perioade neproductive pentru ca angajaţii să discute cu şefii, pentru a afla mai multe informaţii, de exemplu, despre planurile de viitor ale organizaţiei.

Studiul Viking a fost realizat pe un eşantion de peste 1.000 de angajaţi din companiile mici (sub 50 de salariaţi) din Marea Britanie şi a măsurat gradul de fericire al angajaţilor la locul de muncă. Rezultatele au arătat că 42% dintre angajaţii chestionaţi sunt nefericiţi la locul de muncă, în principal  din cauza stresului, a comunicării interne insuficiente şi a lipsei de provocări în activităţile pe care le execută.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO