ZF 24

În creştere: importatorii au vândut 16 maşini de peste 200.000 de euro

În creştere: importatorii au vândut 16 maşini de peste 200.000 de euro

În creştere: importatorii au vândut 16 maşini de peste 200.000 de euro

Autor: Bogdan Alecu

23.09.2013, 00:06 803
Cei mai importanţi jucători de pe piaţa de lux au vândut pe piaţa locală în primele opt luni ale anului 16 automobile de peste 200.000 de euro, aparţinând unor branduri precum Aston Martin, Bentley, Ferrari sau Lamborghini, faţă de 14 în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Con­ducere şi Înmatriculare a Vehi­culelor (DRPCIV).
 
Dintre acestea, Bentley a înre­gistrat cea mai mare creştere, de 75%, în condiţiile în care în intervalul ianaurie-august s-au înmatriculat 7 ma­şini ale mărcii pe piaţa locală.
 
Pe acelaşi segment de preţ însă, Ferrari a înmatriculat în primele opt luni cu 33% mai puţine maşini pe piaţa locală, volumul reducându-se la 6 unităţi.
 
O creştere a vânzărilor de maşini exclusiviste au înregistrat şi cele trei branduri premium, BMW, Audi şi Mercedes-Benz, care au mizat pe versiunile sport.
 
BMW a livrat aproape 20 de automobile sport pe piaţa locală în primele opt luni ale acestui an, dintre care 14 reprezintă versiuni sport ale SUV-urilor X5 şi X6 sau ale limuzinei Seria 5 cu motoare diesel, dar con­figurate pentru performanţe dinamice superioare, ca parte a pachetelor M.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO