ZF 24

In toiul crizei, kika se lauda cu "lichiditati foarte mari"

08.12.2008, 14:00 14

kika nu vede ca pe o amenintare criza economica, ci, din contra, ca pe o sansa, deoarece compania beneficiaza de lichiditati "foarte mari", scrie BUSINESS Magazin. Nu inseamna ca aceasta criza financiara nu va avea si efecte negative.

"Pot fi unu-doi ani de dificultati", afirma Paul Koch, managing director al kika, parte a grupului kika/Leiner. Pana atunci, urmeaza o perioada favorabila, experienta austriecilor din tarile vecine indicand ca vanzarile merg cel mai bine in perioada octombrie-decembrie. Ceea ce va urma dupa sarbatorile de iarna, de care toti retailerii vor incerca sa profite, este greu de anticipat, dar previziunile jucatorilor din domeniu nu sunt foarte optimiste, in ton cu ceea ce se intampla si in celelalte industrii. Pentru perioada 2010-2011, retailerul austriac a anuntat deschiderea a inca trei magazine in tara, la Oradea, Constanta si Timisoara, pentru care se vor aloca cel putin 30 de milioane de euro.

Cititi mai multe despre retailul de mobila din Romania pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO