ZF 24

În ultimele zile din an Mega Image mai deschide şapte magazine şi ajunge la 193

În ultimele zile din an Mega Image mai deschide şapte...

Autor: Cristina Roşca

28.12.2012, 12:25 426

Retailerul belgian Mega Image, prezent pe piaţa locală cu supermarketurile cu acelaşi nume şi cu magazinele de proximitate Shop&Go, va deschidela finalul săptămânii şapte noi magazine, ajungând astfel la un total de 193 de unităţi. 

Astfel, compania va inaugura trei supermarketuri Mega Image şi patru unităţi Shop&Go, în Bucureşti şi în judeţele din apropiere (oraşul Plopeni şi comuna Măneciu, Prahova şi  Snagov, Ilfov).

Din totalul de unităţi din lanţ 132 sunt supermarketuri Mega Image iar 61 magazine de proximitate Shop&Go.

Investiţia într-o unitate Mega Image este de câteva sute de mii de euro, potrivit estimărilor ZF. Mega Image a fost în acest an cel mai agresiv retailer în ceea ce priveşte expansiunea, şi potrivit informaţiilor ZF compania va menţine ritmul şi în anul care va urma. Belgienii au dezvoltat puternic magazinele de proximitate în ultima perioadă, cea mai mare parte a lor fiind deschide în sistem de franciză. Acestea au ajuns la circa 30% din totalul de 193 de unităţi ale reţelei. 

Anul trecut Mega Image a obţinut în România afaceri de 1,22 mld. lei (288 mil. euro), în creştere cu 37% faţă de 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO