ZF 24

Increderea in economia zonei euro se mentine peste asteptari, dar riscurile persista

07.01.2008, 22:14 13

Increderea in economia zonei euro s-a mentinut, in luna decembrie, la un nivel peste asteptari, potrivit datelor biroului european de statistica, Eurostat, insa autoritatile de la Bruxelles au avertizat asupra intensificarii riscurilor in sensul unei scaderi, transmite Reuters.

Indicatorul increderii in economia zonei euro a scazut usor in decembrie 2007 fata de luna precedenta, de la 104,8 puncte la 104,7 puncte, declin sub asteptari, care plasau indicatorul la 104,3 puncte.

Scaderea usoara a indicatorului a fost un rezultat al declinului increderii in sectorul industrial, de retail si constructii. Pe de alta parte, increderea investitorilor in sectorul de servicii, care genereaza peste doua treimi din Produsul Intern Brut al zonei euro, s-a ameliorat.

Optimismul reprezentantilor mediului de afaceri a crescut in sectorul de servicii, insa costurile ridicate asociate consumului de energie au determinat cresterea preturilor de fabrica ale diverselor produse, alimentand astfel ingrijorarile Bancii Centrale Europene (BCE) privind inflatia.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO