ZF 24

Industria de soft România are nevoie de cât mai multe firme „de apartament“

Industria de soft România are nevoie de cât mai multe...

Autor: Adrian Seceleanu

27.02.2014, 00:06 367
Industria de software din Româ­nia va continua să producă valoare adău­gată doar pentru companiile străi­ne dacă nu va evolua de la modelul de lucru de tip outsourcing în care programezi odată şi vinzi odată la cel bazat pe produse proprii, în care „programezi odată dar vinzi de mai multe ori“, a declarat într-un interviu pentru ZF Daniel Giurea, preşedintele filialei din Timi­şoa­ra a Asociaţiei Române pentru In­dus­tria Electronică şi Software (ARIES).
 
„Spre deosebire de industria de textile, de electronică sau de băuturi răcoritoare, în software avem nevoie de cât mai multe firme mici de apartament, care să vină cu produse proprii, care să inoveze. Aici este cea mai mare problemă a României, stăm foarte slab la cultura antreprenorială. Este nevoie de mai multe firme mici, pentru că altfel românii vor continua să producă valoare adăugată pentru companii din alte ţări“, a spus Giurea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO