ZF 24

Ingrijorarile privind economia SUA indeparteaza investitorii de plasamentele cu grad ridicat de risc

21.11.2007, 16:36 16

Bursele internationale si dolarul au scazut, miercuri, in timp ce yenul si titlurile guvernamentale au evoluat in sens opus, intrucat ingrijorarea generala privind evolutia economiei SUA a indepartat investitorii de plasamentele cu grad ridicat de risc, transmite Reuters.

Randamentele titlurilor de trezorerie emise de SUA, cu maturitate la zece ani, au scazut sub 4%, pentru prima data dupa 2005, dupa ce Rezerva Federala (Fed) a revizuit, marti, in scadere, estimarea privind avansul economiei americane in anul 2008, la intervalul 1,8%-2,5%.

Tendinta de limitare a creditarii, instaurata in luna august ca urmare a cresterii numarului de credite ipotecare neperformante in SUA, a afectat bancile din toata lumea si a determinat cresterea costurilor de creditare pe piata interbancara, generand noi riscuri la adresa avansului economic. De asemenea, ingrijorarile privind inflatia s-au intensificat, iar pretul petrolului a atins un nou record, depasind 99 de dolari pe baril.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO