ZF 24

Ingrijorarile privind recesiunea globala se inmultesc: Suedia si Noua Zeelanda reduc dobanzile; Exporturile Japoniei scad

23.10.2008, 14:57 24

Noua Zeelanda si Suedia au redus dobanzile de referinta in replica la evolutia crizei financiare, iar exporturile Japoniei au scazut, alimentand ingrijorarile investitorilor privind recesiunea  financiara globala, scrie Reuters.

Suedia a redus rata dobanzii de referinta cu 0,5%, la 3,75%, in timp ce Noua Zeelanda a efectuat o reducere record de 1%, anuntand ca va mai adopta masuri similare.

"Reducerea ratelor este menita sa tinteasca efectele crizei financiare asupra economiei reale", au declarat astazi reprezentantii autoritatii bancare suedeze.

In Japonia, exporturile au crescut cu doar 1,5% in luna septembrie fata de perioada similara a anului trecut, alimentand ingrijorarile potrivit carora a doua mare economie a lumii se indreapta spre recesiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO