ZF 24

Inovaţia care va schimba viitorul aviaţiei

Inovaţia care va schimba viitorul aviaţiei

Autor: Octavian Calei

15.09.2012, 10:31 21438

Institutul de cercetări german Bauhaus Luftfahrt a prezentat săptămâna aceasta la expoziţia aviatică ILA Berlin Air Show un avion de pasageri propulsat de motoare electrice, o inovaţie care va reduce semnificativ costurile transportului aerian şi care va schimba viitorul aviaţiei, scrie Business Insider.

Avioanele electrice vor putea transforma industria aviaţiei. Companiile aeriene nu vor mai fi presate de preţul petrolului, iar costurile transportului aerian s-ar putea reduce semnificativ. Zborul va deveni mai plăcut, în condiţiile în care zgomotul motoarelor clasice va dispărea. De asemenea, emisiile poluante se vor reduce la zero.

Conceptul de avion prezentat la Berlin, denumit "Ce-Liner", are 200 de locuri şi capacitatea bateriilor îi permite transportul între continente, peste ocean. Institutul german de cercetare prevede că până în 2030, bateriile vor avea capacitatea de a permite un zbor de aproape 1.000 de kilometri, până în 2035 avioanele electrice vor putea zbura 1.500 km iar până în 2040, 2.500 de km.

Ce-Liner se poate realimenta în 30 de minute, are motoare reversibile pentru un control mai bun şi scaunele pasagerilor sunt proiectate pentru a oferi mai mult spaţiu atunci când avionul nu este plin.

Obiectivul înalt de eficienţă "Flightpath 2050" fixat de către Comisia Europeană va putea fi atins de către industria aviaţiei graţie acestei invenţii.

Preţul avionului Ce-Liner este estimat la 39,6 milioane de dolari (30,6 mil. euro), conform reprezentanţilor institutului german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO