ZF 24

Intel: trei sferturi din studentii romani petrec peste 3 ore pe zi la computer

20.10.2009, 11:40 47

Aproximativ 78% din studentii romani petrec cel putin trei orein fata computerului, releva un studiu comandat de Intel Romania siefectuat de Hermes Advisors in centre universitare din Bucuresti,Timisoara si Cluj, in perioada 1-15 octombrie. O treime dinstudentii participanti la studiu petrec zilnic pana la sase ore infata computerului iar majoritatea timpului este alocata comunicariionline si cautarii de informatii.

Potrivit cercetarii Intel Romania, 72% din tineri plaseazainternetul pe primul loc in ceea ce priveste sursele suplimentarede studiu. In contrast, doar 22% prefera sa foloseasca biblioteca,iar 6% utilizeaza presa scrisa sau alte metode de informare. Deasemenea, 65% din studenti folosesc internetul ca mijloc decomunicare, in alte scopuri decat cele profesionale.

Cea mai mare parte a studentilor acceseaza internetul de acasa,respectiv 93%. Doar 2% din totalul studentilor, care au participatla studiu, acceseaza continut online folosind computerele dinsalile facultatilor.

Dintre studentii chestionati, 98% detin acasa un computer, 35%detin doua computere, 14% detin cel putin trei computere si 1% nuau computer. Din total, 94% au momentan o conexiune la internet inlocuinta stabila.

Potrivit studiului Intel, 55% dintre studenti folosesc un computerdesktop acasa, iar 45% folosesc sisteme mobile.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 130 de studenti din aniiI-III din Universitatea din Bucuresti (50), Universitatea de Vestdin Timisoara (40) si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj(40).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO