ZF 24

Investitii in fabrici in locul minelor din Valea Jiului

28.02.2007, 14:46 51

Perimetrele miniere inchise si ecologizate din Valea Jiului au intrat in atentia investitorilor straini, de la inceputul anului autoritatile locale primind mai multe solicitari din partea unor oameni de afaceri care vor sa concesioneze suprafete de teren si sa-si deschida afaceri in zona, a declarat viceprimarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.
"Numai saptamana aceasta in sedinta Consiliului Local am aprobat inchirierea prin licitatie publica a inca doua terenuri in suprafata totala de 10.665 metri patrati, care au ca destinatie spatii de productie", a declarat Ridzi.
Potrivit aceleiasi surse, terenurile sunt solicitate de doi investitori care doresc sa construiasca o hala de productie destinata fabricarii produselor tricotate, respectiv un depozit pentru materiale de constructii. Conform autoritatilor, cele doua investitii, in valoare de peste 150.000 de euro, ar duce la infiintarea a circa 200 de locuri de munca.

Dupa ce in primavara anului trecut s-au finalizat lucrarile de inchidere si ecologizare a perimetrului fostei exploatari miniere Dalja, care au costat statul roman aproape sapte milioane de lei, peste 12 hectare de teren au fost puse la dispozitia investitorilor de catre autoritatile locale. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO