ZF 24

Investitorii de pe Bursa fac concurenta ofertei Sanofi-Aventis pentru Zentiva

01.09.2009, 17:34 95

Titlurile producatorului de medicamente Zentiva Bucuresti (fosta Sicomed) au facut astazi obiectul unor tranzactii mai mari decat de obicei, prin care s-a transferat un pachet de 1,18% din capitalul companiei, in valoare de 3,4 mil. lei. Actiunile au atiun maxim de 0,71 lei/titlu.

Pretul actiunilor a trecut la inchidere, pentru prima data de nivelul de 0,7 lei/titlu, pret care este oferit de actionarul majoritar indirect al companiei, Sanofi – Aventis, in cadrul unei oferte de preluare. Mentinerea pretului peste acest nivel ar putea face oferta francezilor neatractiva pentru investitori, cei care vor sa vanda avand posibilitatea de a obtine un pret mai mare in piata.

Oferta de preluare a companiei are obiectivul de a delista firma de pe piata iar compania franceza nu are voie sa realizeze tranzactii pana nu se finalizeaza oferta, respectiv 22 septembrie.

Desi nu exista alt actionar semnificativ in companie, daca un investitor ar detine peste 5% din Zentiva ar putea in principiu sa blocheze delistarea titlurilor de pe Bursa, cum au mai fost cazuri in trecut.

Sanofi vrea sa achizitioneze prin oferta restul de 25,09% din actiunile Zentiva pentru care a oferit un pret de 0,7 lei/actiune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO