ZF 24

Iranul a lansat primul atac direct împotriva Statelor Unite, după ce a lansat rachete împotriva unei baze americane din Irak. Televiziunea de stat de la Teheran a transmis că atacul este răspunsul Iranului la uciderea de către SUA a generalului Qassem Soleimani, şi că ar fi omorât ”80 de terorişti americani”

Iranul a lansat primul atac direct împotriva Statelor...

Autor: Mircea Olteanu

08.01.2020, 02:17 6406

UPDATE: Televiziunea de stat de la Teheran a transmis că atacurile cu rachete ce au vizat mai multe baze din Irak, care găzduiesc trupe americane, sunt răspunsul Iranului la uciderea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Avertizăm toţi aliaţii americani, care şi-au cedat bazele armatei sale teroriste, că orice teritoriu care este punctul de origine al unor acţiuni agresive împotriva Iranului va fi vizat", se afirmă într-un comunicat al agenţiei oficiale de ştiri de la Teheran, IRNA, preluat de televiziunea de stat.

Potrivit Pentagonului, regimul de la Teheran a lansat zeci de rachete balistice spre cel puţin două baze unde sunt prezente trupe americane.


Bază militară din Irak, care găzduieşte trupe americane şi ale coaliţiei antiteroriste, a fost ţinta unui atac cu rachete în cursul nopţii de marţi spre miercuri, potrivit unor surse, citate de postul BBC News.

Mai multe rachete au lovit în zona bazei Al-Asad din vestul Irakului, însă momentan nu este clar dacă există victime în urma atacului.

Casa Albă a anunţat că este la curent cu situaţia, iar preşedintele Donald Trump a fost informat şi "monitorizează" situaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO