ZF 24

UPDATE: Isarescu nu vrea sa fie contactat pentru postul de premier

Isarescu se tine departe de politica si vrea un premier tanar
07.12.2009, 15:27 21

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, nu este in Bucuresti si nu aprimit niciun telefon prin care sa i se solicite sa formeze unguvern, a declarat, luni dupa-amiaza, Adrian Vasilescu, consilierulguvernatorului.

"De fiecare data cand a fost intrebat daca accepta sa schimbepostul de guvernator cu cel de prim-ministru raspunsul a fostnegativ si motivatia a fost ca la aceasta ora Romania are nevoie deun prim-ministru tanar. Apoi, in batalia economica pentru anul2010, rolul bancii nationale este de cea mai mare importanta, iarprezenta guvernatorului Mugur Isarescu in conducerea politiciimonetare este cardinala", a mentionat Adrian Vasilescu.

Declaratiile consilierului au venit intr-un context in care aureinceput sa apara zvonuri privind posibilitatea ca guvernatoruluisa i se ofere postul de premier de catre Traian Basescu, o variantaacceptabila pentru PNL, in contextul iesirii din alianta cuPSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO