ZF 24

Iulian Trandafir, Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici: Dacă nu ar fi fost epidemia am fi văzut mai multe achiziţii în retailul farma, acum cred că este o încetinire

Iulian Trandafir: Acum este un joc al stocurilor, focusul tuturor este în optimizarea activităţii din interior deocamdată.

Iulian Trandafir: Acum este un joc al stocurilor, focusul tuturor este în optimizarea activităţii din interior deocamdată.

Autor: Georgiana Mihalache

13.05.2020, 17:45 176

Retailul farmaceutic a fost una dintre cele mai dinamice industrii din sănătate din perspectiva achiziţiilor. În ultimii ani, marile reţele de farmacii au achiziţionat jucători mai mici pentru a se consolida pe o piaţă de aproape 20 mld. lei.

Efervescenţa din piaţa farmaciilor dată de achiziţiile marilor lanţuri în încercarea de a se consolida a fost mai lentă în ultima perioadă pe fondul pandemiei care a schimbat priorităţile în rândul jucătorilor din piaţă, susţine Iulian Trandafir, preşedintele Aso­ciaţiei Distribui­torilor şi Retailerilor Farmaceutici (ADRFR), într-un interviu pentru ZF. El este şi CEO al Alliance Health­care, unul dintre cei mai mari distribuitori de medicamente din România.

„Piaţa românească este într-un proces accelerat de consolidare. Mă aştept să existe achiziţii şi anul acesta, există, dar în acest moment oamenii sunt concentraţi pentru a re­echi­libra afacerile în contextul actual. Este greu de spus în acest moment despre consolidarea pieţei. Acum este un joc al sto­curilor, focusul tuturor este în optimizarea activităţii din interior deocamdată, bine­înţe­les fără să lase deoparte exteriorul“, a spus Iulian Trandafir.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO