ZF 24

A doua schimbare din conducerea Dacia in ultimul an: Francois Fourmont se pensioneaza si va fi inlocuit de Jerome Olive

Jerome Olive va fi propus pentru functia de director general al Dacia, in locul lui Francois Fourmont
22.10.2009, 14:15 100

Jerome Olive va fi propus pentru functia de administrator alDacia in cadrul Adunarii Generale din 26 noiembrie 2009 si ulteriorpentru cea de Director General al Dacia, in locul lui FrancoisFourmont, care va parasi compania si se va pensiona la sfarsitulacestui an.


Nascut pe 8 decembrie 1957, Jerome Oliver a obtinut diploma deinginer a Institutului Catolic de Arte si Meserii (ICAM) in anul1980.

Cariera sa la Renault a inceput in 1982, la uzina de laSandouville. in cadrul proiectelor R25 si R21, Jerome Olive aocupat diferite posturi in domeniul fiabilizarii proceselor defabricatie si de mentenanta. in 1985 a preluat functia deresponsabil investitii si mentenanta la SBFM (Societe Bretonne deFonderie et Mécanique), apoi pe cea de director de productie.

In 1996, in calitate de sef al Departamentului de Caroserie, seocupa de lansarea in fabricatie a modelului Scénic 1 la uzinaRenault din Douai. in 1999, devine director adjunct responsabil cufabricatia, preluând conducerea uzinei la inceputul anului2004.

La inceputul lunii martie, Jacques Daniel, fostul directorcomercial in cadrul Renault Romania pentru marcile Renault, Nissansi Dacia, a fost inlocuit in functie de Fabrice Cambolive.

Nascut pe 24 decembrie 1948, Francois Fourmont detine titlul deDoctor in Stiinte Economice si Diploma de Studii SuperioareSpecializate (DESS) in Managementul de Personal. Si-a inceputcariera la Renault in anul 1975, ocupand mai multe posturi incadrul departamentului de Resurse Umane. Din 1988 si pana in 1998,a ocupat diferite functii la uzinele de la Sandouville si Le Mans.In ianuarie 1999 devine Director General al Auto ChassisInternational si PreSedinte Director General al SNT (SociétéNouvelle de Transmissions), iar in iulie 2003 este numit directorgeneral al Dacia. Din martie 2008, Francois Fourmont ocupa functiade Director General al grupului Renault in Romania.

Fourmont l-a inlocuit in 2003 pe Christian Esteve in functia dedirector general al companiei Automobile Dacia.

Jerome Olive este cel de-al treilea director general alAutombile Dacia din era Renault, dupa 1999

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO