ZF 24

Leonardo DiCaprio a organizat o licitaţie "verde" prin care a strâns 35 de mil. de dolari

Leonardo DiCaprio a organizat o licitaţie "verde" prin...

Autor: Florin Badescu

14.05.2013, 15:10 488

Actorul a colaborat cu casa Christie's pentru organizarea acestei licitaţii, intitulată "The 11th Hour" şi care a avut loc luni seară, la New York.

La această licitaţie, organizată în colaborare cu Fundaţia DiCaprio, au fost propuse la vânzare 33 de opere de artă, inclusiv cele oferite de câţiva artişti contemporani de renume, precum Ed Ruscha, Juliuan Schnabel şi Banksy. Un portret al actorului Leonardo DiCaprio, realizat în 2013 de Elizabeth Peyton, a fost vândut cu 1,05 milioane de dolari.

Printre vedetele prezente la licitaţie s-au aflat actorii Bradley Cooper, Salma Hayek şi Tobey Maguire - care a achiziţionat cu 262.500 de dolari tabloul "Untitled" de Sergej Jensen.

Leonardo DiCaprio a fost prezent la licitaţie, iar fondurile obţinute vor fi folosite pentru finanţarea proiectelor de mediu şi de conservare a speciilor pe cale de dispariţie.

Actorul Leonardo DiCaprio a declarat recent că se va folosi de influenţa şi de celebritatea sa pentru a contribui la eforturile depuse pe plan internaţional pentru protejarea tigrului indian, o specie pe cale de dispariţie.

Iubitor de animale şi pasionat de ecologie, actorul american deţine o locuinţă complet ecologică în Blackadore Caye din Insulele Belize.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO