ZF 24

Liniile aeriene spaniole, la un pas de colaps: Iberia şi Vueling au fost nevoite să se împrumute 1 miliarde de euro pentru a supravieţui crizei

Liniile aeriene spaniole, la un pas de colaps: Iberia şi...

Autor: Ştefan Stan

01.05.2020, 12:06 105

Liniile aeriene spaniole Iberia şi Vueling au semnat împrumuturi individuale pentru aproximativ 1 miliard de euro pentru a trece cu bine peste cea mai grea criză care s-a abătut asupra industriei aviatice, potrivit unui anunţ făcut de IAG, compania mamă a celor două firme, scrie Bloomberg. 

Iberia va contracta un împrumut de 750 de milioane de euro, în timp ce Vueling va lua 260 de milioane de euro, sumă pusă la bătaie de un grup de bănci coordonat de Instituto de Credito Oficial din Spania.

Înţelegerea cu băncile exclude alte companii deţinute de IAG de la a lua din fondurile atribuite unităţilor spaniole.

Operatorii aerieni din jurul lumii şi-au lăsat flotele la sol, în condiţiile în care restricţiile pentru combaterea împrăştierii coronavirusului au decimat industria. IAG, care mai deţine şi British Airways şi Aer Lingus, a spus că a fost lovit şi de o plată de 1,3 miliarde de euro pentru combustibil şi alte situaţii valutare, care au impactat şi mai tare pierderile operaţonale din primul trimestru. 

IAG nu crede că se va reveni pentru câţiva ani la nivelul industriei aviatice din 2019. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO